Introducció

L'Escola dels Oficis de la Carn i la Xarcuteria és un centre de formació i innovació. La missió de l’Escola és contribuir al desenvolupament del sector minorista carni i menjars emportar de Catalunya, mitjançant la generació d’idees, la incorporació i l’adaptació dels coneixements i tecnologies fent-los disponibles en benefici dels productors. En conseqüència, formar professionals qualificats que contribueixin a la millora de les seves empreses i al desenvolupament i prestigi del sector.

Quelcom més que una Escola

L’activitat de l’Escola ha estat un element decisiu a l’hora de marcar les tendències d’aquest sector en la seva evolució com a comerç avançat, dinàmic i adaptat a les necessitats del consumidor tant variables en el temps. L’Escola ha estat també element de referència i de prestigi, no només dins el sector carni, si no també davant l’administració i la societat en general. La directa relació de l’Escola amb els ciutadans fa que aquesta sigui reconeguda com una institució de prestigi, a la qual es pot acudir en moments de dubte o necessitat de consell.

Llegir més


Instal·lacions i equipaments

L’Escola està ubicada al mateix edifici on té la seu social la FUNDACIÓ OFICIS DE LA CARN i on per a les activitats de formació disposa de tres plantes recentment reformades i adaptades a les més actuals necessitats de formació.

Per a les classes pràctiques de Formació Continua i de reciclatge professional es compta amb una Planta Pilot de Carnisseria i Cansaladeria-Xarcuteria equipada amb tots els elements per desenvolupar aquesta activitat. També es disposa d’una aula de cuina (tipus show-room).

Per aquelles sessions de contingut més teòric, disposem d’una aula multiespai en la planta entresol de l’edifici. L’aula teòrica comparteix planta amb una àrea destinada a la formació especialitzada en matèria d’activitats de botiga, perfectament equipada i que complementa aquelles sessions docents que requereixen de manipulació i exposició de productes.

Llegir més

 

Perspectives de Futur

L’activitat docent de l’Escola ha ultrapassat també el propi àmbit professional. Amb una finalitat divulgadora o de formació complementària, l’Escola ha estat requerida per diferents entitats, escoles o empreses. Miguel Torres SA, Escoles i IES com lES de Molins de Rei i Viladecans, Escoles Universitàries com el CETT, entre altres han sol·licitat la col·laboració de l’Escola per complementar la seva activitat docent.

Descarrega't el nostre PDF