• Nous productes, noves oportunitats. - PLACES EXHAURIDES!

Curs de Xarcuteria Vegetal

Dies: 3 de juny
Horari: de 16.00h a 20.00h.
Professor: Francesc Reina i Bosch. Mestre Cansalader-Xarcuter. Professor de l’Escola de la Fundació Oficis de la Carn.
Modalitat: Presencial

Tots els professionals de la xarcuteria saben prou bé que la innovació i la creativitat han estat elements imprescindibles per l’especialització i modernització de l’oferta alimentària dels seus establiments, i d’aquesta forma poder fer front a la ferotge competència del mercat actual. Ara toca fer front a un altre dels reptes que tenen actualment els xarcuters: ampliar l’oferta de productes a uns clients-consumidors que tenen altres opcions alimentàries, a la vegada que posen a l’abast del client tradicional una gamma de productes nova, atractiva i saludable, integrada dins les tendències gastronòmiques actuals.

Objectius:
Partint de la base dels coneixements bàsics en tècniques xarcuteres i culinàries, l’objectiu d’aquesta sessió és aportar idees i tècniques per desenvolupar una oferta de productes elaborats a partir d’ingredients vegetals, d’acord amb els criteris de l’Escola per fomentar la creativitat i la innovació dels assistents amb noves propostes i tècniques de treball.

Conceptes a desenvolupar:
Concepció, disseny i elaboració d’especialitats.
Coneixement dels ingredients i condiments i les tècniques d’elaboració, conservació, presentació per a la venda i les corresponents propostes culinàries.
Presentació d’un aparador: formes, colors i sabors.

Continguts i Programa:

  • Preparació de la matèria prima segons el producte a elaborar.
  • Tècniques de preparació i elaboració de productes. Possibilitats segons l’oferta i la demanda del consumidor. Treballarem el concepte del producte personalitzat i a petició del client.
  • Desenvolupament dels conceptes de forma, color i sabor i el seu trasllat al taulell. Utilitzarem el taulell com una paleta de colors amb la presentació dels productes elaborats.
  • Treballarem sempre amb ingredients i formules de creació pròpia fugint de receptes comercials preelaborades que ens aportaran exclusivitat i professionalitat als productes.
  • Elaboració de diferents tipus de preparats i presentacions a base de, llegums, hortalisses, bolets, fruites i tofu. Elaboració de patés vegetals amb base de patata i altres tubercles. Presentació i consells de cocció i consum dels productes.
  • Utilitzarem altres ingredients coadjuvants d’origen no animal.
  • Anirem construint un receptari a mesura que anem elaborant els diferents productes. 

Destinataris:
El curs va destinat als professionals de la xarcuteria i elaboració de menjars preparats amb autorització sanitària d’elaboració.


Professor: Francesc Reina i Bosch. Mestre Cansalader-Xarcuter. Professor de l’Escola de la Fundació Oficis de la Carn.
Data: dilluns, 3 de juny de 2019
Horari: de 16:00 a 20:00 h.
Lloc: Aula Cuina, baixos. Escola de la Fundació Oficis de la Carn
Número de places: 20
Drets d’inscripció:
Socis dels Gremis de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters 105,00 €
No socis dels Gremis de la Federació Catalana de Carnissers i Cansaladers-Xarcuters 160,00€

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ - PLACES EXHAURIDES - INSCRIPCIONS EN LLISTA D'ESPERA

Si vols compartir...